Главная | Фото Хаскі | | Вход
Все про хаскі
Статистика

18:59
Особливості утримання Хаскі в міських умовах.
Відкривши будь-яку книгу з описами порід, Ви прочитаєте, що Сибірський хаскі - робоча порода собак, була виведена для важкої, виснажливої ​​роботи по перевезенню вантажів в умовах Півночі. А так само про те, що вони добродушні і життєрадісні. Але людині, полон їх красою і чарівністю на картинках, ця інформація не дасть нічого.

І тому так багато телефонних дзвінків від цікавих: А як вони в побуті? Чи правда, що їх не дресирують? Чи зможуть вони захистити господаря? І так далі ...

Виявляється живі ще міфи про те, що вовк кровожерливий тварина, готове вчепитися в горло будь-кому. А значить, і собаки генетично близькі до вовка, повинні бути злісними істотами, віддано охороняють свого господаря. Казки.

Вовк і північні собаки, його кровні родичі, абсолютно не агресивні. Кусатися вони будуть тільки в ситуації загрози власному життю при відсутності можливості втекти. Те ж і стосовно своїх родичів - жодних кровопролить, крім ритуальних сутичок із з'ясування статусу. Хаскі ніколи не стануть захищати свого господаря, а тим більше його майно. З покоління в покоління собаки, які проявляли агресію по відношенню до людини в суворих умовах Півночі, знищувалися.

Північні собаки влітку містилися вільно, жили зграями і часто самі добували собі прожиток полюванням. З людиною контактував тільки обраний Вожак. Людина управляв Ватажком, а той рештою собаками в упряжці. Але Ватажок мав право на свою думку у виборі дороги, мав право приймати рішення в дорозі. Людина могла не побачити тріщину в льоду, яка коштувала б життя усім. Це була відповідальність собак.

Звідси незалежність і пріоритет своїх інтересів над інтересами господаря в повсякденному житті.

Це треба враховувати. Є тільки два шляхи: або ціною щоденних, цілеспрямованих зусиль стати для собаки Ватажком, якому вона природно кориться. Або змиритися, прийняти ситуацію і застосовувати заходи фізичного контролю над поведінкою свого собаки, а саме - не відпускати з повідка. Це допоможе вберегти вашу собаку від загибелі під колесами автомобіля. Хаскі завжди будуть прагнути до самостійності і керуватися власною думкою, найчастіше не збігається з хазяйським. Звідси міф про те, що ці собаки не дресируються. Так, дійсно, вони не дресируються примусовими методами. На агресію з боку людини і примус він і реагують втечею і відходом від контакту. Тому всі зусилля по вихованню собаки та зміцнення свого авторитету як ватажка зграї повинні будуватися на зрозумілих для собаки і адекватних її природі методах. Ватажок це той, хто приймає всі важливі рішення і несе відповідальність за життєзабезпечення зграї. Йому належить найкраще місце в будинку і краща їжа. Вожак першим проходить в двері, першим їсть, вирішує, де і скільки гуляти, грати або спати. Тому, якщо хаскі спихає вас з улюбленого крісла - ви не Вожак. Просто необхідно рикнуть і зайняти свій простір. Якщо собака валяється на підлозі на вашому шляху і ви її обходите - ви не Вожак. Слід чемно, але без церемоній підняти собаку і звільнити собі дорогу. Ви подали команду, а собака зробила вигляд, що не чула - ви не Вожак. Досягніть виконання команди будь-яким способом (хитрістю, фізичним впливом, але не болем) і тут же похвалите. Якщо ви не впевнені, що зможете добитися виконання команди, краще промовчіть. І попрацюйте на дресирувальних майданчиках. З таких дрібниць, день за днем ​​складається повагу Вас собакою і її готовність Вам підкорятися. Хаскі необхідно довіряти своєму господареві. Немає довіри, немає і підпорядкування. В її очах Ви повинні бути мудрим і великодушним правителем, гідним її поваги.

І є ще одна тонкість. Виховуючи хаскі, не варто захоплюватися повтореннями команди. Хаскі, як і багато інших розумні собаки, у всьому крім гри шукають доцільність. Першу команду вона виконає із задоволенням, другу для вас, на третій раз занудьгує і запідозрить, що у вас не все гаразд. Навчаєте собаку граючи, змінюючи завдання та умови. Пам'ятайте, що для хаскі найбільшим щастям і задоволенням є рух. Велосипед, лижі, санки, просто шлея з повідцем. І ось її стихія. У них вроджена здатність бігти попереду і тягнути. У процесі руху підключайте такі команди як: направо, наліво, вперед (швидше), тихіше, стояти, і інші. Добре навчені їздові собаки здатні розрізняти і виконувати такі команди як направо і правіше. А в іншому хаскі абсолютно невибагливі. Можуть жити і в квартирі, і у вольєрі. До їжі невибагливі. Головне достоїнство хаскі - це її первозданна дика природа, не зіпсована селекцією. І найбільше задоволення - гармонія у стосунках з нею.

Схожі матеріали:
Утримання Сибірських Хаскі
Особливості утримання Хаскі в міських умовах.
Особливості Хаскі. Міфи і реальність.

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сибірський хаскі © 2024