Главная | Фото Хаскі | | Вход
Все про хаскі
Статистика

19:17
Особливості виховання Хаскі
Багато власників сибірської хаскі не можуть повноцінно гуляти зі своєю собакою без повідка, скаржачись на те, що їх підопічний тікає, опинившись на волі. Існує декілька особливостей виховання щеняти хаскі, які допоможуть надалі уникнути подібних проблем.

Одне з них, це як можна частіше спілкуватися з малюком, особливо в перший час його перебування у вашому домі. У цей момент якраз і відбувається формування ставленням з господарем, і, навіть через кілька років, ваша собака, будучи вже дорослою, буде пам'ятати свого першого господаря.

Щоб надалі собака не намагалася тікати від свого господаря на вулиці при будь-якій можливості, потрібно намагатися, як можна менше обмежувати її в свободі ще в щенячьем віці. Бажано гуляти зі щеням без повідка подалі від проїжджої частини дороги. Після прогулянки, щоб посадити його на поводок, не в якому разі не можна хапати малюка насильно і тягнути за собою! Спочатку необхідно обов'язково пограти з ним, дати небудь ласощі, і під час гри, не помітно для щеняти, одягнути на нього повідець. Дорогу додому бажано теж перетворити на гру.
Якщо малюк не слухається вас і не квапиться додому, то не в якому разі не можна його лаяти чи карати. Необхідно заздалегідь привчити цуценя вдаватися на кличку за ласощі. У випадку, якщо він не реагує на поклик, то оклікнув малюка, необхідно зробити вигляд, що ви йдете, а він в свою чергу обов'язково побіжить за вами. Коли цуценя підбіжить до вас, треба заохотити його ласощами. Заходи виховання за допомогою насильства над собакою, як це часто буває зі службовими породами, не дають позитивних результатів у випадку з сибірської хаскі, а скоріше навпаки, дадуть зворотний ефект.

Застосування таких не хитрих порад, допоможе надалі виростити хаскі, яка не буде на вулиці, гуляючи без повідця, тікати за горизонт від свого господаря.

Схожі матеріали:
Аляскінський Хаскі
Особливості утримання Хаскі в міських умовах.
Труднощі цуценячого віку

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сибірський хаскі © 2024