Главная | Фото Хаскі | | Вход
Все про хаскі
Статистика

18:57
Особливості Хаскі. Міфи і реальність.
Відкривши будь-яку книгу з описами порід, Ви прочитаєте, що Сибірський хаскі - робоча порода собак, була виведена для важкої, виснажливої ​​роботи по перевезенню вантажів в умовах Півночі. А так само про те, що вони добродушні і життєрадісні.
Дуже часто запитують: Чи зможуть вони захистити господаря?

Хаскі ніколи не стануть захищати свого господаря, а тим більше його майно - це треба чітко собі уявляти і не плекати надію на виховання охоронних якостей.

Північні собаки утримувалися вільно, жили зграями і часто самі добували собі прожиток полюванням. Ватажок упряжки мав право на свою думку у виборі дороги, мав право приймати рішення в дорозі. Людина могла не побачити тріщину в льоду, яка коштувала б життя усім. Це була відповідальність собак.
Звідси незалежність і упертість, особливо, що проявляються у псів. Це треба враховувати. Є тільки два шляхи: або ціною щоденних, цілеспрямованих зусиль стати для собаки Ватажком, якому вона природно кориться, або змиритися, прийняти ситуацію і застосовувати заходи фізичного контролю над поведінкою свого собаки, а саме - не відпускати з повідка. Тому що хаскі завжди будуть прагнути до самостійності і керуватися власною думкою, найчастіше не збігається з хазяйським. Звідси міф про те, що ці собаки не дресируються. Так, дійсно, вони не дресируються примусовими методами. На агресію з боку людини і примус вони реагують втечею і відходом від контакту. Зате на позитивному підкріпленні проявляють неабиякий інтелект і чудову здатність до навчання. Не знаючи цього, допускаючи помилки у вихованні, легко отримати невротичність собаку, що доставляють проблеми. Оскільки для нашої країни це рідкісна порода, не кожен кінолог обізнаний про ці тонкощі. Найкраще радитися з професійними заводчиками, а так само обмінюватися досвідом з іншими власниками хаскі і підходити до питань вирощування цуценяти, усвідомлюючи породні особливості і цілі виховання.
Друге питання, яке нам часто задають: чи можна містити хаскі в міській квартирі?

Однозначна відповідь - можна! Хаскі легко пристосовуються до будь-яких умов проживання, будь то вольєр або міська квартира. Єдине що їм протипоказано це ланцюг. Садити на ланцюг хаскі не можна. Це не охоронна собака, вона одуреет від сидіння на одному місці. На ланцюга можна тримати тільки тих собак, які раз на день обов'язково пробігають необхідну їм кількість кілометрів в упряжці.
Це робочі собаки і їм необхідні фізичні навантаження. Собаки, замкнені без руху в міських квартирах, також легко стають невротиками. Зате, якщо ви любите прогулянки пішки або на велосипеді, любите кататися на санках чи лижах, тоді хаскі стане для вас чудовим компаньйоном. Задоволення від лижної прогулянки гарантовано обопільне. Але і влітку хаскі - відмінний супутник. Наші знайомі вчинили сплав по Вуоксе на байдарках в компанії своїх «хасок». Собаки були просто щасливі. Господарі теж.
У душі хаскі частинка дикої природи залишилася незаймана селекцією людини. Ми називаємо своїх собак великими кішками. Вони самостійні і незалежні. Ненастирливо, але люблять бути в центрі уваги. Дуже охайні. Хаскі чуйні на ласку, щедрі на вияв свого доброго розташування. І ще, хаскі обожнюють хоровий спів, особливо дуетом з господарем; при тому, що в побуті вони відрізняються мовчазністю і практично не гавкають.
Виховання хаскі це завжди виклик. Виклик власної слабкості і обмеженості. Спілкування з ними робить нас мудрішими й чистіше.

Схожі матеріали:
Основи виховання
Особливості утримання Хаскі в міських умовах.
Вибір цуценяти

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сибірський хаскі © 2024