Главная | Фото Хаскі | | Вход
Все про хаскі
Статистика

19:16
Вибір цуценяти
Вибір цуценяти справа клопітка і, якщо чесно, багато чого залежить від удачі. Головне вибрати цікавлять Вас батьків або вже народився послід і вийти на зв'язок із власниками суки. 

Почитайте стандарт породи. І дивіться. Повірте в свої очі ;). Дивіться на кістяк, дивіться анатомію в цілому. Ось прямо за стандартом ... по пунктах. 

Наше поголів'я собак дуже різнотипні. Це й не дивно ... порода тільки починає свій розвиток. Якщо дивитися на зарубіжні розплідники, то у них весь розплідник однотипний. Тобто, купуючи цуценя в цьому розпліднику, ви знаєте, хто у вас вийде. У нас же навіть усередині одного розплідника величезна кількість різних ліній. :) 

Можна встати в чергу на класних цуценят і чекати порядку року, а можна купити "першого зустрічного". Справа в тому, що і від супер в'язки бувають явно посередні цуценята і від середньої - відмінні. Різниця лише в тому, чи плануєте ви просто виставлятися або ж хочете племінної діяльністю займатися. Собака, що має нехай навіть самі видатні зовнішні дані не обов'язково буде хорошим виробником. Може бути, що а) собаці просто нічого передати - родовід не цікава, і б) собака просто не передає хороші гени ... не домінантна. Дуже багато собак, які, скажімо, виглядають трохи простіше, але являють собою колосальну плем.ценность. Особливо це помітно у сук. 

Спробую пояснити .... за правилами РКФ в розведення допускаються собаки, що мають виставкову оцінку кобель - не нижче відмінно, суки-не нижче оч.хор. 
Так само можуть бути зроблені виключення за рішенням племінної комісії. Отже, сходивши один раз на виставку і отримавши необхідну оцінку можна одружуватися. Багато собаки в розплідниках так і роблять .... бо коли в тебе поголів'я в, скажімо, 40 собак, то витрачати кошти на виставки всіх - просто нерозумно! Титули важливі лише для реклами. Для реклами при продажу щенят. 

На рахунок вибору ... плем. або вист. - це не обов'язково, але таке можливо. Можливо що виставковий собака абсолютно безглузда з точки зору отримання від неї поголів'я і собака, скажімо має своє відмінно, але не завжди має перші місця може стабільно передавати свої хороші якості потомству. А це і є цінність у плем. собаках - коли ти з певною часткою впевненості зможеш сказати, що даний тип передасться, а так само передасться ось цей, цей і ось цей добра ознака ... перекривши недоліки партнера. 

Якщо ви хочете придбати цуценя не в Росії, то Вам слід визначитися ... чи хочете Ви самі приїхати за щеням і вибрати його або ж згодні, щоб заводчик сам вибрав для Вас собаку і переправив її Вам. У другому випадку Ви економите гроші, у першому випадку ... самі розумієте, ви вибираєте цуценя. Справедливості заради, треба відзначити, що не кожного щеняти продадуть просто так. Тому з заводчиком вам доведеться обговорити "право вибору". Тобто, чи зможете Ви вибрати цуценя з усіх народжених або якого то цуценя Вам просто не покажуть ... так як його купить хтось інший або ж заводчик залишить його собі. 

Чим знаменита і, як не дивно, порядність заводчик, тим складніше купити у нього будь-якого щеняти. 

У листі заводчику ..... або ж телефонній розмові .... вам варто сформулювати чітко клас цуценя. 
Так як ви можете дивитися батьків щеняти як завгодно багато і довго. І на виставках і на змаганнях (Змагання безпосередньо за нашими робочим якостям. Тобто взимку це скіджорінг (одиночний, парний), упряжки і т.д. Влітку це драйленд. Хоча там бере участь теж не багато наших побратимів. Але дійство дуже видовищне і цікаве .), та просто можете поїздити по домівках і розплідника. Я б не стала гнатися за лейблами. Вибирайте не ім'я, а конкретних собак. Власники розплідників, і, тим більше, приватні заводчики, як правило, не приховують вихованців. Обов'язково дивіться 2 батьків. Так як при погляді на них можна кілька спрогнозувати результат. Напевно, мені не варто Вам пояснювати, що у БУДЬ собаки є недоліки і недоліки. У кожної свій. Тому уважно вивчіть батьків. Якщо в одного з них "шкутильгає" какой то показник, то у іншого батька цей показник повинен бути ідеальним! саме ідеальним, а не порушеним у зворотний бік. Це дасть якусь упевненість отримати потомство з мінімум негативу за цим показником. 

Моя думка, що цуценята "вирощені на кухні" більш соціалізувати. Отже, мають більше шансів на наявність здорової психіки. У приватних заводчиків. Коли є 1-2 ну 3 улюблених собачки, для яких все найкраще, коли поноси йдуть з інтервалами не менше 1,5 років, коли кодла віддається все тепло, ласка і турбота. 

Я не вірю людям, які, скажімо, в 4-5 тижнів (а вже тим більше раніше) вже можуть чітко сказати, що щеня чемпіон. 1-цуценя може сильно змінитися сам і 2 - цуценя можна зіпсувати неправильним вирощуванням або навпаки. 

Найбільша помилка при виборі щеняти - вибирати цуценя на столі. Люди ставлять цуценя так, як їм подобається, замість того, щоб подивитися, як він природно рухається сам. Кращий щеня не той, який має хороші речі, а той, який вміє ними користуватися. Я думаю, що щеня, який виділяється в посліді стилем, елегантністю і поставою, врешті-решт, виявиться кращим в посліді. Найбільш прийнятно перший раз дивитися цуценя приблизно в 8 тижнів. У цьому віці вони дають картину того, як будуть виглядати, в кінцевому рахунку, коли виростуть, картину дорослого собаки в мініатюрі. Пізніше ці пропорції під час росту порушуються. Цуценята стають дуже довготелесого і довгоногими або витягуються в довжину. У віці 8 тижнів я звертаю увагу речі, які мене хвилюють, на те, чого не повинно бути в потенційного шоу-щенка - недолік голови, недолік ніг, поганий постав хвоста, поганий прикус. Але я не поспішаю зробити висновок про якість цуценя; прикус та і будь-який інший ознака може змінитися. Я можу поки почекати і подивитися, чи не виправиться чи недолік. 

Так само варто звернути увагу, на кістяк та головне, на скільки добре вирощений щеня. Це дуже важливо. 

У 3 місяці ви вже можете почати оцінювати шию і плечі. Ви можете визначити пряме плече і правильність постава шиї. Можна говорити про кривих ногах, а також про те, як щеня рухається. Ви зможете побачити, чи хороші руху, і чи влаштовують вас кути задніх кінцівок. У цьому віці можна також оцінити поставу. 

У 8 тижнів ви можете дуже багато сказати про голові: поставе, пропорціях, розрізі і розмірі очей і іншому. Тим не менш, в деяких лініях цуценята розвиваються повільніше, особливо кобелі. Найповільніше формується голова, але й корпус також відстає у розвитку. 

Ну ось начебто і все, що стосується покупки щеняти. Головне не боятися, писати, телефонувати і бути впевненою у своєму бажанні. Придивлятися, прислухатися. Намагатися дивитися на собак своїми очима, а не брати вже чиє то сформовану думку. Загалом, всі карти в ваших руках. Треба тільки захотіти, як кажуть.

Схожі матеріали:
Основи виховання
Особливості виховання Хаскі
Особливості утримання Хаскі в міських умовах.

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сибірський хаскі © 2024