Главная | Фото Хаскі | | Вход
Все про хаскі
Статистика

17:31
Аляскінський Хаскі
Країна: США (Північна Америка)
Висота в холці: 50-65 см
Вага: 35-45 кг
Забарвлення: всілякий, хоч тигровий і крапчастий - стандарту певного немає.
Шерсть: собаки добре одягнені.

ОПИС:

На даний момент Аляскінський хаскі є найшвидшими і витривалими їздовими собаками в світі. Професійні гонщики порівнюють їх з автомобілями гонок "Формула 1", маючи на увазі величезну прірву, що відокремлює аляскинских хаскі від інших їздових порід по якостям.
Аляскінський хаскі не порода, а назву спортивних собак, при виведенні яких враховуються тільки робочі якості. Намагаючись вивести найшвидшу або саму витривалі собаку, люди експериментували з в'язками, схрещуючи на перший погляд не сумісні породи. (Аборигенні північні породи з курцхаар, пойнтер, сетер) Північна кров безсумнівно скрізь присутній, але в різних розплідниках в різному процентному співвідношенні. Це залежить від того, для яких дистанцій і трас виводить заводчик собак, а також у яких кліматичних умовах цим собакам належить жити. У більшості розплідників на Алясці ці собаки ближче до сибірських хаскі і "гренландців". Вони добре одягнені, мають стоячі вушка, щільне статура. А в Європі Аляскінський хаскі схожі на росіян дворняжок - короткошерсті, часто висловухі, сухорляві. Очі можуть бути як блакитні, так і карі. Забарвлення всілякий, хоч тигровий і крапчастий. Тобто стандарту певного немає. Людина, що вирішила присвятити себе великому спорту, не надто цікавиться зовнішнім виглядом своїх собак. Головне для нього характер собаки і фізіологія.



ІСТОРІЯ.

Аляскинских хаскі вважаються найдорожчими метисами в Світі!
Крім лягавих професійні гонщики використовують тільки одну породу, це так звані "Аляскінський Хаскі".
Фактично це не порода, а метисна група, що складається із суміші різноманітних аборигенних собак, відібраних за робочими якостями, з більшою або меншою кількістю крові мисливських лягавих порід, а також сибірських хаскі і маламутов.
Аляскінський торговець хутром на ім'я Гусак привіз дрібних і світлих хаскі з Сибіру, ​​він вважав, що вони достатньо сильні і можуть тягти сани, але в теж час вони не великі за розміром, добре складені і здатні розвивати велику швидкість. Так на Алясці з'явилися Сибірські Хаскі. Перші "Собаки чукчів", як називали хаскі в Америки. Перед Каюров їздових собак відкривалися нові перспективи. Федерації їздового спорту таких собак виділили в особливу групу - "Аляскінський Хаскі", тому що вперше подібні генетичні експерименти зі спортивними тваринами почали проводити на Алясці.

В даний час на міжнародних перегонах Аляскінський хаскі називають будь несеверние породи. Або ж північні, але не зареєстровані в FCI. Наприклад, коли Рінат Хабібулін стартував на камчатських їздових, то в протоколах вони значилися як "АН" (Аляскінський хаскі) тільки тому, що ця споконвічно північна порода не визнана міжнародною кінологічною федерацією. У розряд "АН" потрапляють так само і норвезькі собаки (помісь курцхаарів, пойнтерів і греев). Від сибірських хаскі аляскінци відрізняються буквально всім, але головне швидкістю і витривалістю.



ХАРАКТЕРИСТИКА.

Аляска - це сувора країна, в якій ці їздові собаки змогли виконати своє призначення. Завдяки цьому людина змогла освоювати, торгувати і процвітати в цій дикій країні. Упряжка собак дозволила людині вижити і досягти певного прогресу. Люди дуже винахідливі. У природному порушенні змагань між людьми, що влаштовуються для задоволення, тому з'явилися гонки їздових собак. У цьому виді змагань їздові собаки виконували своє завдання краще за інших учасників. Середня тривалість життя становить 12-15 років.

ПОРОДА Аляскінський ХАСКІ ПОКИ офіційно не визнає.

Схожі матеріали:
Утримання Сибірських Хаскі
Скільки коштує щеня?
Особливості виховання Хаскі

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сибірський хаскі © 2024