Главная | Фото Хаскі | | Вход
Все про хаскі
Статистика

04:17
Утримання Сибірських Хаскі
Перед тим як взяти цуценя, ви повинні чітко усвідомлювати, що ви берете молоде тварина. Ви повинні направляти його все своє життя від дитинства до молодості, дорослості і до старості. Ви повинні все тверезо зважити і усвідомити велику відповідальність за чуже життя. Для чого ви заводите цуценя? Чи виросте він у сімейну собаку, в вашого особистого компаньйона, виставкове тварина або це буде їздовий собака?
Але в більшості випадків цуценя вибирають, тому що він найкрасивіший і милий щеня в світі, це-то і є основною причиною.

Догляд за меленьким цуценям.
З моменту появи щеняти у вашому будинку будьте ласкаві з ним і обережно введіть його в новий світ. Йому потрібні постіль, миски для їжі та води і безпечне місце, де він може грати і все досліджувати. Спочатку все для нього буде чужим, тому що він залишився один, без матері і своїх братів і сестер. Все його життя порушена, тому йому потрібна впевненість, що навколо немає небезпеки. У першу добу ви повинні бути з ним найбільш ласкаві, щоб він зміг хоч трохи звикнути до нового будинку. Почекати з новими знайомствами цуценя день або два. Цуценята самі життєрадісні істоти, вони постійно змінюються, і через кілька днів ваша маленька собачка знову відчує себе впевнено і звикне до нового оточення. Тоді настає момент розширення меж щенячьего світу.

Домашнє виховання
Традиційні методи домашнього виховання безнадійно застаріли. Привчити цуценя правильно поводитися в будинку можна й без настилання газет, тикання носом в калюжі і лайки. Займайтеся з цуценям і будьте готові більше до гри, ніж до виправлення його недоліків.
Як тільки щеня освоїться в будинку, покажіть йому місце, де він зможе випорожнитись. Якщо ви вирішили вигулювати цуценя в саду, винесіть його з дому, як тільки він прокинеться. Слідкуйте за ним і винагороджуйте його за кожне спорожнення кишечника і сечового міхура. Дуже важливо не просто винести цуценя на вулицю і залишити там - він сяде на порозі і буде чекати, коли ви його впустите назад, а потім піде робити калюжі на килимі. Тому ви повинні бути поряд з ним всю прогулянку, а потім принести його назад в будинок і повторювати цей процес кожну годину, після кожного годування і пробудження.
З часом ви зможете збільшувати час, проведений будинку, тому що його сечовий міхур буде розвиватися, і він зможе краще контролювати свої потреби. Таке домашнє виховання триває до віку 6 місяців -1 рік, тому не варто чекати дива і лаяти цуценя, якщо ви забули вчасно винести його на вулицю. Пси швидше навчаються домашнім правилам, ніж суки, але завжди є винятки.
Без праці можна визначити, коли цуценяті треба вийти на вулицю, а він сам швидко навчиться проситися, поглядаючи на вхідні двері, тому стежте за такими сигналами.
Собаки віддають перевагу спорожнятися в особливих місцях, зазвичай вони їх вибирають самі, якщо їх залишити без нагляду. Проблеми виникають, коли вибір собаки не збігається з вашим, особливо якщо цуценя звикне спорожнятися по всьому будинку. Згодом така поведінка дуже важко виправити. Адже собаки, що живуть в розплідниках і великих зграях, як, втім, багато хаскі, вчаться спорожнятися в одному місці, і ця частина скорочує простір для гри й сну.

Соціалізація
Дуже важливо соціалізувати цуценя якомога раніше. Стежте за всіма новими знайомствами цуценя. Знайомте його з усіма членами сім'ї, друзями і просто візитерами. "Хочете подивитися цуценя?" - Таке запрошення мало хто зможе відкинути, і це дасть вам масу можливостей розширити його пізнання світу і розширити коло його спілкування з новими знайомими людьми, в подальшому житті. Постарайтеся зрозуміти потреби цуценя. Він слід інстинктам і спадкоємному бажанням шукати і вивчати навколишній світ. Його ніс і рот - найбільші інструменти, тому потрібно дозволити йому і гризти іграшки. Будьте терплячі, коли побачите, що іграшки зовсім не призначені для жування, з такими "іграшками"; щеня не може грати; тому останні треба тримати поза межами його досяжності.

Місце для сну
Важливо обладнати для щеняти його особисте місце для сну. В основному сибірські хаскі дуже дружелюбні собаки, але навіть від людей, яких вони люблять і до яких сильно прив'язані, вони будуть оберігати свою територію. У сибірських хаскі завжди повинне бути місце, куди вони можуть піти; кут, висока платформа в саду - ось основне місце відпочинку цих собак. Їм дуже подобаються укриті місця - лігва, куди можна сховатися.
Якщо у вас одна або дві сибірські хаскі, то основний час вони будуть проводити в будинку. Якщо створити цим собакам достатнє фізичне навантаження, то вони, покохавши домашній затишок, занурюються в дрімоту, поки не відбудеться щось цікаве. Основною перешкодою до домашнього змістом є їх постійна линька. Але завдяки регулярному грумінгу і пилососа ці проблеми вирішуються легко і швидко. Шерсть хаскі не пахне, особливо якщо їх купати 2-3 рази в рік, а відсутність задишки і суєти робить їх прекрасними тваринами, з дуже невеликою тенденцією до руйнування і слинотеча.

Привчання до повідця
Потрібно вибрати невеликий нашийник, застібається на пряжку, який одночасно не буде сильно стягувати шию цуценя, але і не буде вільно ковзати, завдяки чому щеня зможе його погризти, коли він зісковзне до нього в рот. Нашийник потрібно надіти в будинку, поводити цуценя в ньому деякий час, а потім зняти. Цей процес потрібно проводити з невеликими інтервалами, поки цуценя не звикне носити нашийник і не буде намагатися його зняти. Нашийник можна надіти під час гри з цуценям, тоді нашийник буде асоціюватися у нього з задоволенням. Постарайтеся надягти нашийник, коли щеня стоїть або сидить, інакше він збудиться.
Також важливо, щоб цуценя отримав задоволення від першого знайомства з повідцем. Йому треба дати пограти з нашийником, а потім надіти його і поводити перед собою на вільно що висить повідку. Спочатку дозвольте цуценяті вести вас за поводок, так щоб він не відчував обмежень своєї свободи. Поступово він звикне до нашийника і поводка і зрозуміє, куди ви поведете його на повідку, а оскільки він завжди захоче супроводжувати вас, повідець ще більше зміцнить його впевненість у тому, що він зможе залишатися поруч з вами і на вулиці.
Пам'ятайте, що повідець - це більше, ніж просто засіб обмеження і напрямки руху собаки. Він означає зв'язок, за допомогою якої щеня буде отримувати інформацію про ваші наміри.

Типи нашийників
У міру дорослішання цуценя вам доведеться купувати нашийники се більшого розміру і міцності. У сибірських хаскі є така особливість - гуляючи поруч з вами, вони можуть несподівано сильно рвонути в бік, якщо побачать щось дуже цікаве, що їм швидше захочеться спіймати, - кішку або кролика, наприклад. І немає нічого більш неприємного, ніж розірваний нашийник в невідповідний момент ривка собаки на свободу!
Слід вибирати досить широкий (приблизно 2 см шириною) нейлоновий нашийник з пряжкою. Пряжка нашийника і карабін повідця повинні бути суцільнометалевими, дуже міцними і не тріскатися взимку, коли ви будете їх пристібати морозним ранком. Ланцюгові повідці безумовно не підходять сибірським хаски (за винятком виводки на виставковому ринзі, та й то тільки в досвідчених руках), і не варто використовувати поводки, частина яких представляє собою ланцюжок. У деяких країнах будь нашийники або повідці, засновані на принципі зашморгу, не відповідають правилам змагань в гонках, тому в більшості випадків для сибірських хаскі підходить тільки фіксований нашийник на пряжці. Нашийник повинен сидіти так, щоб ви змогли просунути два пальці між ним і собачої шиєю, але слід пам'ятати, що сибірські хаскі можуть дуже спритно вивертатися з нашийника, тому не варто надягати його занадто вільно.
Їздова упряж (шлея) також робиться з досить широких нейлонових стрічок, її можна використовувати для прогулянок з хаскі в густо заселеному місті, оскільки ви повинні бути впевнені, що собака не вивернеться з ошийника і не втече. Важливо, щоб шлея не заважала рухів, сиділа щільно і не натирала тіло собаки.

Жування предметів
Природний собачий інстинкт гризти предмети особливо сильний в щенячьем віці. Мета цього заняття - розвиток зубів і щелеп та прискорення прорізування нових зубів. Іноді молочні зуби не встигають випасти до моменту росту постійних зубів, тоді слід звернутися до ветеринара.
Для цуценят жування предметів одночасно і гра, і метод пізнання світу. Ви повинні дати цуценяті достатньо підходящих іграшок для жування і гри. Найкраще підходять міцні гумові іграшки, але ті іграшки, які легко можна порвати на шматки і проковтнути (наприклад, їжа та м'які іграшки), ні в якому разі не можна давати ні цуценятам, ні дорослим собакам. Не підходять і тенісні м'ячики, тому що їх легко порвати і проковтнути, а великі поліна дров дуже добре підходять для гри і жування.
Для дорослих собак також потрібні іграшки, тому що вони не дадуть нудьгувати і не нададуть можливість таким альтернативним заняттям, які собака знайде, почавши гризти абсолютно не підходять для цього предмети, наприклад, меблі. Жування іграшок дорослими собаками - нормальне і здорове заняття, хоча захопленість цим варіюється у різних собак.
Заходи безопасності.Современние будинку забезпечені величезною кількістю електричних проводів, які можуть призвести до смерті перекусити їх цуценя, що залишився без нагляду. Камені і галька небезпечні для собак, тому що можуть застрягти в яснах і давати незворотні пошкодження при проковтуванні. Завжди потрібно стежити за тими предметами, до яких може дістатися щеня, і тим самим уникати можливих проблем. Ви повинні уважно стежити за калом цуценя (або його відсутністю), Тому що це показник загального здоров'я, а також можливо і проковтнути неїстівні предмети.
Коли собаки нудьгують або просто розважаються, вони можуть рвати абсолютно непередбачувані предмети. Більшість масових і металевих предметів потенційно небезпечні для собак, тому що вони можуть проковтнути їх шматочки, до того ж у сучасному світі так багато отруйних предметів. Безконтрольна собака може сильно пошкодити обстановку вашого будинку під час своїх досліджень, тому їй потрібно забезпечити різноманітні заняття: відповідні для жування іграшки, прогулянки, поїздки в машині, візити до друзів, тоді ваша собака не буде нудьгувати.

Цуценята та дорослі собаки
Якщо щеня стає частиною вже живе у вашому будинку групи собак, то на передній план виходить гармонійне введення його в собачий колектив. У щенят сибірських хаскі природна і дуже наполеглива потреба спілкуватися з дорослими собаками як фізично, так і емоційно. Вони постійно шукають суспільства дорослих і покірно приймають їх знаки уваги.
Реакція дорослих хаскі сильно варіюється у різних собак, але в основному вона насторожена і стримана. Дорослі суки можуть порахувати, що "мама" нового цуценя знаходиться поруч і від неї слід захистити своїх малюків. Більшість дорослих сук - дуже голосисті створення, коли вони попереджають чужого цуценя триматися подалі і самі намагаються віддалитися від прибульця. Пси ж сибірських хаскі можуть як взагалі не виявляти інтересу до цуценятам, так і намагатися домінувати над ними; все це повністю відповідає їх положенню в зграї. Ситуація "становлення цуценя на своє місце" потенційно небезпечна як для цуценяти, так і для зграї, тому що почуття болю і страху у цуценяти можуть призвести до масової атаку на нього всієї зграї. Тому ніколи не залишайте молодих цуценят в присутності дорослих членів зграї без вашого нагляду навіть на кілька хвилин.
Деякі дорослі хаскі, особливо старі собаки, дуже люблять грати з цуценятами, у міру розвитку таких взаємин атмосфера буде розряджатися й сприяти введенню нового члена в зграю. Найважливішим аспектом в цей період є постійне спостереження, але не втручання, поки, звичайно, щеня знаходиться поза небезпекою. Щеня набагато швидше навчиться грати з дорослими собаками і засвоїть їх звички без вашої допомоги. Поступово всі дорослі собаки візьмуть цуценя і встановлять свій режим ігор і відпочинку, і щеня стане членом зграї.

Інші домашні тварини
В основному сибірські хаскі не відносяться до ужівчівость породу собак, хоча хаскі може навчитися жити в світі з кішкою або іншим домашнім тваринам, особливо якщо вони зустрілися, коли собака була ще цуценям, а кішка не стала втікати від неї, коли він став дорослим. У більшості сибірських хаскі дуже сильний інстинкт погоні і вбивства, і вони не розуміють, коли ловлять «друга», особливо якщо кішка стрімголов мчить в сад. Звичайно, існують винятки, але вони дуже рідкісні, і якщо ваш сибірський хаскі - єдина собака в будинку або їх максимум дві, потрібно прагнути до спілкування з іншими собаками ще з щенячьего віку; це потрібно для кращої соціалізації вашої собаки. Спостереження за таким спілкуванням і реакцією на інших собак необхідно для безпеки цуценя, що дасть вам правильні показання про розвиненому щенячьем характері. Можуть виникнути проблеми агресії, домінування і т.д., тоді ви відразу можете вжити заходів і почати дресирування для усунення можливих труднощів у поведінці в майбутньому. Особливо важливі такі висновки для єдиної собаки в будинку, тому що будь-яке спілкування з іншими собаками - це встановлення стайной ієрархії, в результаті якої будуть коригуватися всі поведінкові проблеми.

Основи дресирування
Моделі поведінки встановлюються на самому початку життя сибірського хаскі, тому в цей час дуже важливо розпізнати, що ж ви хочете отримати від своєї собаки в майбутньому. Вам дуже подобається, коли щеня стрибає, щоб лизнути вас в обличчя, але це абсолютно неприйнятно в дорослому віці, коли вже велика собака зіб'є з вас окуляри або роздряпала обличчя від радості зустрічі з вами. Дуже важливо стримувати потенційно неприйнятні і антисоціальні звички собаки ще в щенячьем віці, тому що дорослій собаці буде дуже важко зрозуміти, чому її дії, прихильно прийняті вами ще вчора, сьогодні стали забороненими. Клуби дресирування нададуть вам неоціненну допомогу і керівництво, але основне навчання, від якого залежить благополучне життя вашої собаки, залежить тільки від ваших постійних зусиль по навчанню вас обох. Дуже важливі послідовність і сталість. Не слід провокувати собаку, дозволяючи їй вдома робити те, що ви будете забороняти їй при дресируванні в клубі. Все, чого ви вчите собаку на заняттях з дресирувальником, повинно повторюватися і в інший час, і в іншому місці, чи буде це заборона на стрибки на людину або виконання команди "сидіти". Ваше постійність і терпіння будуть винагороджені.
Дресирування в клубі - це можливість спілкування. Ваша собака скоро зрозуміє, що кожен раз, коли ви одягаєте на неї ошийник і садите в машину, з нею відбувається щось дуже цікаве, адже дорога в клуб є для неї справжньою пригодою. Вашому собаці буде набагато приємніше їздити на машині, якщо у неї буде безпечне місце з шорсткою поверхнею, яка допоможе їй утриматися при різких поворотах машини. Безпечна дорога в клуб, а потім приємне проведення часу на заняттях привчать собаку спокійно переносити і більш тривалі подорожі на автомобілі.
Більшість заводчиків успішно виставляють своїх собак і беруть участь в гонках. Але для цих змагань потрібна спеціальна дресирування, яка навіть може бути протипоказана, тому сибірських хаскі диференціюють залежно від ситуації. Собака, яка завзято і наполегливо тягне сани, та собака, яка гуляє з вами вранці на повідку або демонструє досконалі форми на рингу. Результати дресирування як позитивні, так і негативні ви зможете спостерігати на оточуючих вас собаках.
Команди "сидіти" і "стояти".
Навіть якщо ви не збираєтеся виставляти собаку або брати участь з нею в змаганнях на послух, необхідно навчити її командам "сидіти" і "стояти". Це незамінний навик, сибірські хаскі вчаться дуже швидко, хоча зустрічаються і вперті учні. Це правда, коли ви підкликає до себе хаскі, більшість з них вважають за краще грайливо стрибати навколо тікати в протилежному напрямку або залягати в замість того, щоб підійти до вас, але вони чудово розуміють, чого ви від них хочете. Найпростішим методом навчання сибірських хаскі є наполегливе повторення і винагорода кожного правильного дії. Завжди потрібно використовувати одні і ті ж команди і завжди нагороджувати бажану поведінку, нехай це навіть буде просто ласка або слова "гарна собака". Але найкраще маленькі шматочки ласощів. Навчити цуценя повертатися по команді "до мене" так само просто, як і навчити команді "сидіти". Потрібно дочекатися того моменту, коли цуценя почне сидіти по команді, а потім дати йому ласощі, тоді він дуже швидко зрозуміє, що потрібно робити! Поступово ви знизите кількість винагород за успішно виконувані команди і зведете нагороду до простої похвалі. Не слід сильно перевантажувати цуценя на одному занятті, краще працювати за принципом - "менше і частіше".

Мисливський інстинкт
Ніяка дресирування не здатна змінити глибоко вкорінена в натурі сибірських хаскі мисливський інстинкт. Хаскі може спокійно лежати або захоплено грати, але раптом схоплюється, хапає здобич і вбиває її. Можливо, цей загострений мисливський інстинкт і робить сибірських хаскі такими чудовими їздовими собаками, тому що змушує все швидше і швидше тягнути сани.
Коли ваша собака, зовсім не призначена для гонок, побачить сусідську кішку, маленьку собачку або кролика, в кращому випадку ви потрапите в незручну ситуацію, а в гіршому - станеться нещасний випадок, який піддасть вас стресу, а вашу собаку - небезпеки. Відомо, що в деяких країнах є закон про знищення неконтрольованих собак. Постійний контроль над своїм собакою необхідний в сучасному суспільстві для нормальних взаємин, а також для збереження здоров'я і благополуччя вашої собаки.
Багатофункціональності хаскі.В цій книзі йдеться про роботу і демонстрації сибірських хаскі. Але ця порода воістину багатофункціональна і в основному зможе задовольнити всі ваші мрії!
Звичайно, сибірські хаскі - не найкращий вибір для участі в серйозних змаганнях на послух, але, тим не менш, вони швидко вчаться і дуже моторні. Якщо їм сподобаються змагання, вони можуть стати прекрасними спортсменами як у змаганнях на слухняність, так і в змаганнях на швидкісне подолання перешкод (agility), але їм не вистачає терпіння. У самий невідповідний момент сибірські хаскі можуть віддатися нестримному веселощам, вони можуть почати носитися навколо рингу і викликати радісний сміх публіки. Існує безліч клубів, де проводяться заняття з подолання подібних проблем.
Групи соціалізації для цуценят незамінні для гармонійного введення цуценя у великий світ; в основному їх відкривають при клубах дресирування або ветеринарних клініках. У цих групах ви зможете дуже рано навчити цуценя основам поведінки, командам "сидіти", "лежати" і "стояти". У більшість груп послуху не приймають цуценят до шести місяців, тому азам дресирування ви повинні навчати самостійно.
Навчання швидкісному подолання перешкод (agility), зазвичай починається після змагання на послух, доведеться ходити на заняття в місцеві групи, якщо, кого, у вас немає необхідного обладнання будинку. Всю цю науку найкраще проходити під керівництвом досвідченого дресирувальника.
Сибірських хаскі можна навчити цих дисциплін за найвищими стандартами, тому навіть якщо ви не зможете брати участь зі своєю собакою в гонках або на виставках, ви можете зайнятися з нею іншими видами змагань.

Загальний стан здоров'я
Вакцинація, лікування від глистів і бліх, а також годування в інших розділах, але, як власник собаки, ви повинні знати і інші складові хорошого самопочуття вашої собаки.
Ви повинні постійно приділяти час для повної перевірки собаки. Оглядайте вуха - чисті чи вони, не накопичується Чи в них вушна сірка, не чеше чи їх собака з жорстокістю? Чисті чи є у неї очі, чи немає виділень, не дратують їх волосся на століттях? В хорошому Чи стані зуби вашої собаки? Ви повинні постійно стежити за зубним нальотом, скупчується в підставі зубів, за всіма тріщинами або іншими ушкодженнями. Чи легко собака ходить, чи немає змін у її ході? Навіть легка кульгавість може бути пов'язана з пошкодженням подушечок лап, скалкою чи пошкодженням м'язів кінцівки або плеча. Проведіть руками по всьому тілу собаки. Відчуйте форму тіла під шерстю, чи немає жирових відкладень, нормальний чи у собаки вага для її віку? Ви повинні чітко промацувати ребра, собака повинна бути дебелою, а не худою. Ви зможете знайти кліща або пляма мокнучі екземи, які ви не помітили на перший погляд.
Слідкуйте за стільцем собаки, тому що по ньому можна визначити загальний стан здоров'я. Втрата рухливості є результатом переїдання. Якщо у вашої собаки почалося ожиріння, переведіть її на кілька невеликих годувань замість одного великого. Сибірські хаскі сухорляві собаки, що помітно по їх зовнішньому вигляду. Отже, їм потрібно меншу кількість їжі, ніж думають деякі люди, особливо сухого корму. Сибірські хаскі - дуже чутливі до їжі, тому раптові зміни типу і якості їжі можуть мати несподівані наслідки. Для правильного годування собаки потрібно стежити за її тілом і стільцем.
Серед собак дуже поширена копрофагія, або поїдання калу, особливо серед щенят. Більшість собак мають цю звичку, але вона є важливим чинником в зараженні собаки глистами, тому ви повинні реагувати швидко і відповідним чином на такі дії вашої собаки.

Годування щеняти
Для щеняти слід вибирати корму для щенят або молодих собак із середнім розміром шматочків, які собака зможе прожувати, а потім не буде відригувати. Коли щеняті виповнюється дев'ять місяців, йому починають давати їжу для дорослих собак, переважніше буде раціон для активних собак, особливо якщо ви збираєтеся дресирувати цуценя рухатися в упряжці. Будь-які зміни в раціоні повинні відбуватися поступово, протягом декількох днів, щоб уникнути ускладнення. Ви повинні годувати цуценя по щенячьем режиму, поки їй не виповниться рік, а потім тільки переводити на режим годування дорослих собак.
Собаки звикають до певного розпорядку, тому ласощі повинні залишатися тільки ласощами, а не частиною раціону собаки. Слідуючи цьому правилу, ви зможете використовувати і для дресирування. Можливо, що невеликий бісквіт перед сном, до того як ви вимкніть світло, допоможе вашому цуценяті прожити цю частину добового розпорядку. Також має сенс давати маленькі шматочки ласощів, коли щеня підходить до вас команді; особливо це діє на сибірських хаскі, які дуже бурхливо реагують на такі приємні моменти.
Апетит дорослої собакі.На кількість уживаної собакою їжі впливає рівень фізичного навантаження, температура повітря і вік. Зазвичай сибірські хаскі не дуже ненажерливі, тому моменти відмови від їжі, особливо у псів, не повинні викликати тривогу. Одна собака в будинку буде їсти без особливого апетиту, тому що відсутня момент змагань. Якщо ваша собака здорова і перебуває в гарному настрої, відсутність апетиту один-два дні не грає великої ролі. Іноді, особливо в зграї, відсутність апетиту показує "роздратування". Зазвичай цей стан швидко минає, але якщо воно почало вас турбувати, зверніться до ветеринара.
Пси можуть відмовлятися від їжі, коли поруч знаходиться сука в період тічки. Це нормальне явище, яке проходить через деякий час. Іншими супутніми змінами в поведінці можуть бути агресія до інших кобелям, напружена і стресова обстановка в зграї, яка може супроводжуватися несамовитим виттям по ночах. Все це доведеться вам терпіти, оскільки собаки діють інстинктивно; не варто карати їх тільки тому, що ви їх не розумієте.
Збалансований раціон.Раціон для собаки залежить від безлічі факторів, які включають вік, активність і стан здоров'я. В основному годування повноцінним сухим кормом дуже зручно і вселяє впевненість, що собака отримує всі потрібні їй живильні речовини в збалансованому вигляді. У продажу є не менш дюжини дійсно якісних кормів, тому ви повинні уважно вивчити інформацію на етикетці.
Іншими типами їжі можуть бути собачі консерви, рідкі, свіжі і заморожені продукти. Свіже або заморожене м'ясо потрібно змішати з бісквітами, додати вітаміни, щоб отримати повноцінний раціон; це, звичайно, є великим недоліком домашньої їжі, але собаки її люблять.
Консервована або напіврідка їжа також може дати потрібну кількість поживних речовин, але іноді потрібні харчові добавки. На упаковці має бути написано, чи є даний корм повним чи неповним, чи потрібні харчові добавки для отримання збалансованого раціону. Недоліком цього виду їжі є Збіжність закупівлі її у великих кількостях, оскільки складає значну частину. При харчуванні сухим кормом собака буде заповнювати потреби в рідині свіжою водою з миски, хоча багато людей вважають за краще розмочувати ой корм. Потрібно відзначити, що собаки люблять, консервований корм, тому багато власників додають трохи сервірувати їжі в повноцінний сухий корм, це не настільки вже необхідно, але вона додає сухого корму смак м'яса. Якщо ви вирішили годувати собаку сухим кормом, то слід пам'ятати, що існує два типи сухих кормів - пресовані корму у вигляді гранул або шматочків і корму у вигляді пластівців (мюслі). Підходить будь корм високої якості, але слід уникати дешевих кормів у вигляді пластівців. Травна система собак не здатна засвоїти сирої крохмаль, а дешеві корми, містять його у великій кількості, про що говорить безліч не переварених пластівців і зерен, які ви побачите на своєму собаці. Ви повинні годувати собаку добре засвоюваним кормом, економія на харчуванні позначиться на здоров'ї собаки. У сибірських хаскі дуже чутлива травна система, тому їм краще всього підходить пресована їжа без крохмалю, вона викликає мінімум ускладнень, а в результаті ви отримуєте здорову собаку.
Асортимент готових кормів за останні роки став більш різноманітним, так що можна підібрати корму відповідно даному віку та розміром морди, а також корму для і ожирілих собак.
Кількість їжі.
Питання про кількість необхідної собаці їжі вирішити просто, але вам доведеться самостійно вибирати корм з величезного асортименту, причому не слід спиратися на інструкції Виробника, оскільки вони не відносяться до фіксованого кількості корму. Для початку варто звернути увагу на кількість корму, вказане на упаковці. З часом ви повинні міняти кількість корму в залежності від росту і розвитку щеняти. Щеня повинен бути худим і м'язистим, але не виснаженим, тому якщо він набирає або втрачає вагу, ви повинні міняти і кількість їжі. Не слід різко міняти кількість їжі, це роблять поступово, тому що різке збільшення кількості їжі призведе до проносу.
Можна оцінити вагу собаки і стан її тіла, провівши рукою по спині і ребрах і перевіряючи, що вони покриті м'язами без ознак жиру. Ви повинні добре промацувати кістки, але так, щоб ваші пальці "не западали" між ребрами. Уявіть собі людину-атлета - ви не побачите жодного спортсмена, у якого не видно ребра. Але слід проводити велика відмінність між худий і виснаженою собакою, собака повинна бути не виснаженою і не загодованих. Собака почуває себе набагато краще, коли, побігавши навколо, не відчуває втоми, ніж вона буде ожирілого просто тому, що її власник не може встояти перед прекрасним видовищем годування свого собаки, адже вона так добре їсть! Потрібно відповідально підходити до питання підтримки фізичної форми і гарного здоров'я вашої собаки, інакше вам доведеться лікувати її, а це важливий аспект змісту будь-якого собаки.
Ласощі можуть становити частину раціону собаки, але їх кількість повинна бути мінімальною, до того ж їх не можна давати з рук. Ласощі дуже корисні при дресируванні собаки, особливо цуценя, але якщо ласощів занадто багато, вам доведеться зменшити кількість їжі при основному годуванні.
Про годування цуценят йдеться у відповідній главі, в основному ж цуценят годують чотири рази в день до дванадцяти тижнів, три, рази в день до шести місяців і два рази в день все подальше життя. Дворазове годування корисніше для організму собаки, але не так зручно для вас; тим не менш, в кожен з двох прийомів собака отримує меншу кількість їжі, яка буде краще засвоюватися. Уявіть, що ви з'їли весь денний раціон за один присід, ви відчуєте переїдання, а потім страшний голод; той же відчує і собака, якщо її годувати один раз на день.
Миски для піщі.Міскі для їжі можуть бути пластиковими, фарфоровими, металевими або керамічними. Пам'ятайте, що щеня може грати зі своєю мискою, тому краще купувати щось небитке. Пластикову миску він може погризти, тому власники сибірських хаскі вибирають металеві миски. Вони можуть служити довгі роки і не піддаватися собачим зубам.

Шерсть Сибірських Хаскі
Сибірський хаскі добре підготовлений до всіх примхам погоди. Його подвійна і густа шерсть добре захищає від крижаного вітру і снігу. Ця ж шерсть - хороший бар'єр для води, і досить часто можна побачити сибірських хаскі спокійно сплячих під дощем, який їх зовсім не турбує. Після отряхіванія їх шерсть знову стає сухою. Краплі дощу скочуються по шерсті, не досягаючи шкіри. При поверненні в будинок після дощу їх просто потрібно витерти рушником, і ніякої шкоди вашій меблів.
Виключенням з цього правила є цуценята. До появи остьових дорослих волосся шерсть у цуценяти м'яка і більш промокають, ніж шерсть дорослого собаки. Отже, цуценят потрібно обсушити більш ретельно після дощу чи купання. Коли вони досягнуть чотирьох або п'яти місяців, у них виросте доросла шерсть, стійка до поганої погоди, тим не менш, в сиру погоду їх слід обсушити якнайшвидше. Старі собаки також мають потребу в гарному просушуванні рушником.
Шерсть хаскі захищає від іншої погоди. Вона прекрасний ізолятор, що утримує тепло. Більшість хаскі люблять грітися на сонці або біля відкритого вогню, і це може створити проблеми, оскільки їх шерсть набагато краще утримує тепло, ніж шерсть короткошерстих порід собак. Тому ви повинні постійно стежити, щоб хаскі не перегрівалися на сонці або біля вогню і регулярно йшли в тінь або прохолодне місце. Хаскі люблять тепло частково через свою спокійною і розслабленою натури, а володіючи чудовою вовною, вони здатні комфортно себе почувати в будь-яких умовах, які навряд чи витримали б собаки інших порід. Щоб хаскі добре почувалися в жаркий час, їм потрібно тінисте місце на протязі або холодний кахельну або бетонну підлогу, а також велика кількість холодної води. Рівним чином в хаскі має бути зручний притулок, де вони зможуть сховатися в погану погоду, хоча вони, без сумніву, віддадуть перевагу разом з вами повернутися додому.
Грумінг. Шерсть сибірських хаскі досить стійка і не вимагає вистояти уваги. Але настає момент, коли і природа вимагає втручання людини. Це відбувається настільки часто, наскільки вам хочеться принести собі і собаці задоволення. Увага господаря до видалення старих і роздратовані волосся під час грумінга високо цінується собакою, ви швидко привчите її до цієї процедури, починаючи з щенячьего віку.
За відсутності регулярного грумінга вичісування випали волосся може перетворитися на проблему. Привчіть себе і свою собаку до регулярного грумінгу з самого раннього віку і тоді вам не буде потрібно час для приведення вовни порядок - видирати ковтуни з зваляли підшерстя. До того ж грумінг дає можливість перевірити стан тіла собаки, її вага, вуха, очі, лапи і т.д., відзначити будь-які порожнини, подряпини, які не помітні під густою шерстю. Грумінг дозволяє стежити за самопочуттям собаки і поліпшить ваші взаємини.
Інструменти для грумінга.
Відповідні інструменти для грумінга потрібно вибирати залежно від густоти і довжини вовни. Для більшості типів шерсті добре підходять дротяні щітки, але вони повинні бути хорошої якості з округлими на кінцях зубцями, щоб не подряпати шкіру собаки. Для очищення щіток від шерсті можна використовувати металеві гребінці з рідкими зубами, які також добре справляються з Колтун з м'якої вовни, які часто утворюються за вухами і на хвості. Більшість собак ненавидять розчісування хвоста, але зазвичай це відбувається, коли недосвідчений власник собаки піднімає хвіст для розчісування.
Ви скоро зрозумієте, що розчісування хвоста, коли собака лежить і ви ведете щіткою по ходу росту вовни, менш неприємно собаці, тому що в цьому положенні хвіст знаходиться в більш природному і комфортному вигляді. Для підрівнювання волосся навколо лап можна користуватися ножицями з тупими кінцями.
Купання. Сибірські хаскі не потребують частому купанні, звичайно цілком достатньо одного - двох разів на рік, звичайно, якщо у вас не біла собака, яку доводиться мити регулярно. Після купання під душем з теплою водою і за допомогою собачого шампуню собака стає чистою і пахучою. Влітку собаку можна залишити сушитися на свіжому повітрі в саду, але слід уважно стежити за будь скопати грядкою або іншими предметами, на яких собака вирішить повалятися і зруйнувати всі ваші зусилля. У погану погоду собаку потрібно витерти рушником і висушити феном, якщо вона до нього привчена. Необхідно відзначити, що собаку треба привчати до цих процедур із самого раннього віку.

Фізичне навантаження
Більшість сибірських хаскі сильно тягнуть повідець на прогулянці, це природний інстинкт, який спеціально генерувався в сотнях поколінь. Однак хаскі можна змусити гуляти поруч з вами, приклавши певні зусилля, в цьому вам допоможуть курси в групах слухняності.

Схожі матеріали:
Особливості утримання Хаскі в міських умовах.
Особливості Хаскі. Міфи і реальність.
Утримання Сибірських Хаскі

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сибірський хаскі © 2024